Skip to content

Piece of my heart

Meestal weet je als bioscoopbezoeker weinig over wat er komt kijken bij het maken van een film. Daarom nodigde LingeFilm assistent regisseur Richt Martens uit om meer te vertellen over haar vak en de film Piece of My Heart, waar zij bij betrokken was. Richt bleek een innemende geboren verteller en nam de vijftig bezoekers mee in haar verhaal over het zeven jaar durende traject van deze film. Van eerste idee tot de première. Het aantal mensen dat bij het maken van de film betrokken was, was misschien wel het meest opvallende en ook hoe belangrijk teamwork is. Ook heel bijzonder om te horen dat deze film in wording, tijdens het maakproces, een aantal keren ingrijpend veranderde. Met twee kort geleden afgestudeerde professionele, balletdanseressen in de hoofdrol moest ook hard aan hun acteerprestaties gewerkt worden. Richt vertelde hoeveel plezier zij beleefde aan het creëren van veiligheid en het coachen van de jonge acteurs. Ze roemde ook de al jaren durende samenwerking  met regisseur Dana Nechushtan.

Na afloop van de film zeiden bezoekers van de film dat ze anders naar de film gekeken hadden. In zekere zin met meer ontzag. In de pauze en ook na de film was Richt met meerdere bezoekers geanimeerd in gesprek.