Film+

LingeFilm biedt regelmatig Film+ (plus) iets extra’s aan. Hiermee bieden we toegevoegde waarde voor de filmbezoeker en wordt naar de film gaan een compleet avondje/middagje uit. De ‘plussen’ die LingeFilm biedt zijn divers.

Een keer per maand, op zaterdagavond, wordt er een viergangen diner, passend bij de film van die avond, geserveerd. De maaltijd wordt bereid en uitgeserveerd door vrijwilligers. De maaltijd begint om 18.00 uur en eindigt rond 20.15 uur. Het viergangen diner kost € 20,00 (incl filmkaartje 29,00 / met FanPas 26,50). Dit is exclusief drankjes en koffie/thee. Deze kun je tijdens de maaltijd bestellen aan de bar van De Pluk. Indien gewenst kunnen we een vegetarisch diner serveren. Geef dit minimaal één week van te voren door via kookploeg@lingefilm.nl 

Iedere eerste zondag van de maand (oktober t/m april) organiseert LingeFilm KIDS op de zondagmiddag een gratis activiteit in het thema van de film. De activiteiten zijn divers, zoals knutselen, kleuren, proefjes doen, spelletjes, tekenles, muziek maken, dansworkshop; net wat er bij de film past. De activiteit is vanaf 13.30 uur in het Grand Café van De Pluk (tenzij anders aangegeven).

Een keer per maand is er een autismevriendelijke voorstelling. Tijdens deze voorstelling zijn er enkele kleine aanpassingen; zo is het licht gedimd in plaats van uit en staat het geluid zachter. Van de 98 beschikbare plaatsen worden er maximaal 40 verkocht. Deze voorstelling is speciaal gericht op autistische kinderen, omdat het  aantal prikkels bij een ‘gewone’ filmvoorstelling veel te groot is. Alleen kinderen onder begeleiding van een ouder/verzorger worden toegelaten in de filmzaal. Met de aanpassingen kunnen ook deze kinderen met een gerust hart naar de film.

Een keer per maand, op de dinsdagmiddag wordt er een filmmiddag georganiseerd. Speciaal bij deze middagvoorstelling trakteert LingeFilm in de pauze op een gratis kop koffie/thee en op wat lekkers.

Twee keer per jaar, een keer in het najaar en een keer in het voorjaar, organiseert LingeFilm in samenwerking met De Pluk een Ladiesnight. Voor aanvang van de film is er in het Grand Café van De Pluk een markt met diverse kraampjes met interessante waar voor de dames. Aanvang van deze avond is 19.30 uur. Entreeprijs € 12,50.

Een keer per maand organiseert LingeFilm een extra activiteit bij de film. Dit kan een inleiding van een deskundige zijn, een Q&A met de schrijver van het verfilmde boek, een bijpassende workshop,  een dansavond of een demonstratie. Veel is mogelijk, als het maar bij het thema van de film past. Houd de website en de filmladder in de gaten voor meer informatie. Daarnaast wordt er eens per jaar een grote activiteit als buitenfilm of Film Food Festival georganiseerd.

Elke eerste vrijdag van de maand vertoont LingeFilm een feelgood film waar je vrolijk van wordt. Samen met vriend(inn)en een avond heerlijk genieten van een bekende en positieve film met (vaak) bekende acteurs en een geweldig verhaal. Je verlaat de zaal met een glimlach! Neem een drankje vooraf, klets bij in de pauze en blijf na afloop lekker borrelen, zodat je friendsnight een compleet avondje uit is.