Design by Dutch Portfolio

Film+

LingeFilm biedt regelmatig Film+ (plus) iets extra’s aan. Hiermee bieden we toegevoegde waarde voor de filmbezoeker en wordt naar de film gaan een compleet avondje/middagje uit. De ‘plussen’ die LingeFilm biedt zijn divers.

Een keer per maand op zaterdagavond wordt er een viergangen diner, passend bij de film van die avond, geserveerd. De maaltijd wordt bereid en uitgeserveerd door vrijwilligers. De maaltijd begint om 18.00 uur en eindigt rond 20.15 uur. Het viergangen diner kost € 16,50. Dit is exclusief drankjes en koffie/thee. Deze kun je tijdens de maaltijd bestellen aan de bar van De Pluk. Heb je speciale dieetwensen? Mail deze dan vooraf aan kookploeg@lingefilm.nl

Film + Kids

In de schoolvakanties (m.u.v. de zomervakantie) organiseert LingeFilm KIDS op de zondag- en woensdagmiddag een gratis activiteit in het thema van de film. De activiteiten zijn divers, zoals knutselen, kleuren, proefjes doen, spelletjes, tekenles, muziek maken, dansworkshop; net wat er bij de film past. De activiteit begint om 14.00 uur (tenzij anders aangegeven).

Een keer per maand en in de schoolvakanties een keer extra, wordt er een autismevriendelijke voorstelling vertoond. Deze voorstelling is speciaal gericht op autistische kinderen. Het is voor deze kinderen vaak niet prettig om naar een ‘gewone’ filmvoorstelling te gaan, omdat het aantal prikkels veel te groot is. Tijdens de autismevriendelijke voorstelling zijn er enkele kleine aanpassingen; zo is bijvoorbeeld het licht gedimd in plaats van uit en staat het geluid zachter. Van de 98 beschikbare plaatsen worden er maximaal 35 verkocht. Zo kunnen ook deze kinderen met een gerust hart naar de film.

Filmclub Cinopinie

Cinopinie is een filmclub die bestaat uit een vaste groep mensen die samen vier keer per jaar een film uit het aanbod van LingeFilm kiezen, bekijken en bespreken. Eén van de leden bereidt de avond voor. Dat kan gaan over de filmmaker, het thema of de vorm.

Heb je interesse in Filmclub Cinopinie? Mail dan naar cinopinie@lingefilm.nl.

Deelname is gratis.