Skip to content

Inspirerende filmavond met ‘Onder het Maaiveld’

LingeFilm had op vrijdag 13 januari j.l. de première van de film ‘Onder het Maaiveld’, gemaakt door de makers van De Nieuwe Wildernis. Na een welkomstwoord van Fieke Vos, voorzitter van IVN West-Betuwe, en Bram Tuk, event medewerker van LingeFilm, maakten de bezoekers kennis met de ondergrondse wereld van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. In een ontspannen tempo neemt de film je mee naar het platteland, waar idealistische tuinders overtuigende resultaten deelden van het verbouwen van voedsel op basis van respect voor die ondergronds leefwereld. Door ook onderzoekers aan het woord te laten en via prachtige opnamen uitleg te geven over de waarde van dat ondergrondse leven, raakten bezoekers geïnspireerd.

In de druk bezochte stands van IVN West-Betuwe en Voedselbos Lingehout konden bezoekers meer informatie krijgen over natuureducatie en duurzame teelt.

Woensdag 18 januari om 20 uur wordt de film nogmaals vertoond. Fieke Vos van IVN zal ook op deze avond een korte inleiding houden.