Design by Dutch Portfolio

Nu Verandert Er Langzaam Iets

AL
Nederland, 2018 - 106 min - Documentaire
Regie: Menna Laura Meijer
Cast:

Netwerkavond voor coaches en trainers bij LingeFilm

LingeFilm organiseert bij de documentaire ”Nu verandert er langzaam iets “ een netwerkevent voor coaches, trainers en geïnteresseerden uit de regio in het Grand Café van De Pluk.

De documentaire is een uitgesproken en visuele verbeelding van de hedendaagse coach- en trainingscultuur in Nederland. Meerdere coachvormen worden belicht: van varkens knuffelen tot familieopstellingen.

LingeFilm wil coaches en trainers de mogelijkheid geven om elkaar te ontmoeten en met elkaar van gedachten te wisselen. Dat kan tijdens dit netwerkevent, waar je vanaf 19.00 uur welkom bent. Om 19.15 uur zal documentairemaakster en coach Annelotte Verhaagen een inleiding verzorgen, waarna er ruimte is voor netwerken. Er staat een informatietafel, waar je flyers neer kunt neerleggen om je zelf te presenteren.

De film begint om 20.00 uur, wordt vertoond zonder pauze en na afloop wordt er nagepraat aan de hand van een paar stellingen. Uiteraard is er gelegenheid om met collega coaches en trainers kennis te maken, met elkaar te sparren en van elkaar te leren.

 

'Nu verandert er langzaam iets’ is een uitgesproken en visuele verbeelding van de hedendaagse coaching- en trainingscultuur. In vaste, wijde camerastandpunten onderzoekt de film verschillende vormen van zelfontplooiing en cursussen voor innerlijke groei en prestatieverbetering. Zonder hoofdpersonen, interviews of voice-overs observeert de film onder meer therapiesessies met dieren, een les in geluk voor basisschoolkinderen, een training ‘omgaan met spanning en agressie’ bij een gemeentelijke ordehandhaving en een vlogger die haar gestreste volgers probeert te kalmeren met zachte, ontspannende geluiden. Het is aan de kijker om te beslissen of deze mindfulness programma’s en trainingen symbool staan voor iets groters. Waar komt deze zoektocht naar zelfverbetering vandaan? Zijn we ooit goed genoeg?

Voorstellingen

Nu Verandert Er Langzaam Iets
do 13 juni
20:00
Film + Extra vanaf 19u Netwerkevent