Skip to content

Mavka: The Forest Song

In de eeuwenoude, mysterieuze Oekraïense bossen wonen wonderlijke wezens die hun heilige rijk trouw bewaken. Eén van hen is het jonge meisje Mavka, Beschermer van het Woud. Haar belangrijkste taak is hun grootste vijand, de mens, buiten het Woud te houden. Maar kan ze deze taak nog wel volbrengen als ze verliefd wordt op de jonge dorpeling Lucas en de hebzuchtige Kylina erop uit is om het Hart van het Woud te bemachtigen?

Kijkwijzer rating: Mogelijk schadelijk tot 6 jaar Kijkwijzer rating: Angst Kijkwijzer rating: Geweld

NRC ★★★  Mavka zit vol typische Oekraïense folklore, van de traditionele kledij tot wuivende zonnebloemen.

Cinemagazine.nl   ★★★ 1/2  Veel Nederlanders hebben het Oekraïense volk in hun hart gesloten, en dat zou ook wel eens het geval kunnen zijn met deze film.

           

Deze in het Nederlands na gesynchroniseerde film wordt gedraaid voor Nederlandse en Oekraïense kinderen.

De makers van de Oekraïense animatiefilm The Forest Song deden acht jaar over deze film. Het laatste deel van het productieproces vond plaats tijdens de oorlog. Maar Oekraïense media zijn eensluidend over het resultaat, dat een betoverend verhaal wordt genoemd.

De Oekrajinska Pravda is enthousiast over het resultaat en noemt het een Oekraïense kwaliteitsproductie. Kyiv Post spreekt van een betoverend verhaal. Ter bekrachtiging werden ook enkele kinderen, die de première bijwoonden in bioscoop Oskar in een winkelcentrum in Kyiv, aan het woord gelaten. “We vonden het erg leuk! De soundtrack is heel goed. En de karakters zijn geweldig; ze lijken op niemand anders, geen Disneyfiguren of wat dan ook”.

Bij deze voorstelling dimmen we het licht, zetten we het geluid minder hard en zorgen we ervoor dat de zaal niet meer dan voor de helft vol zit.  Aansluitend is er een leuke gratis activiteit voor de kinderen.

Voorafgaand aan de middagvoorstelling organiseren wij een gratis activiteit voor de kinderen. Kom vanaf 13.45 uur naar het Grand Café in De Pluk.

Mavka is de Beschermer van het Woud en haar naam is geschreven in een geheime taal: met runen-tekens. Kom jij ook naam schrijven in deze geheime taal of schrijf een briefje in geheimtaal aan je vriendje of vriendinnetje.

Bij deze laatste kinderfilm van het seizoen is bovendien een echte popcorn machine aanwezig! Maar waar stop je popcorn in? Knutsel je eigen Mavka popcornbakje, versier deze met tekeningen, bloemen of met wat je maar wilt en kom je bakje daarna vullen met popcorn!

De activiteit begint om 13.45 uur in het Grand Café van De Pluk. Bij de autismevriendelijke voorstelling is de activiteit na de film

Oekraïne

|

2023

|

99 min

|

KIDS voorstellingen

Regie

Oleh Malamuzh, Oleksandra Ruban

Cast

Stefania Liberakakis, Soy Kroon, Pip Pellens

Voorstelling

Mavka: The Forest Song
zondag 11 juni
11:00
 
Tickets
vanaf 0,00
Film + Autimsevriendelijk
Mavka: The Forest Song
zondag 11 juni
14:30
 
Tickets
vanaf 0,00
Film + Kids