Design by Dutch Portfolio

Loving Vincent

9 Angst Grof taalgebruik
Dorota Kobiela, Hugh Welchman, 2017 - 95 min - Animatie
Regie: Dorota Kobiela, Hugh Welchman
Cast: Saoirse Ronan (Stem), Helen McCrory (Stem), Aidan Turner (Stem)
lees recensie op cinema.nl

JUBILEUMWEEK – 22 maart t/m 1 april 2020

LingeFilm bestaat 15 jaar en dat vieren we in deze speciale jubileumweek, waarin we diverse activiteiten organiseren, waaronder de keuzefilm van onze bezoekers.

We hebben onze nieuwsbrieflezers gevraagd welke films van de afgelopen 10 jaar ze (nog een keer) willen zien. De gekozen films zijn: Manchester by the sea en Loving Vincent.

Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen. De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen. Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh die tijdens zijn leven amper erkenning vond.In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven. Loving Vincent won al meerdere internationale prijzen waaronder de publieksprijs op het Annecy Internationaal Animatie Filmfestival. Met Helen McCrory (The Queen) en Saoirse Ronan (Brooklyn).

Voorstellingen

Loving Vincent
vr 27 maart
20:30
Jubileumweek
Loving Vincent
wo 1 april
20:00
Jubileumweek