Design by Dutch Portfolio

L’Evénement

12 Angst Discriminatie
Frankrijk, 2021 - 100 min - drama
Regie: Audrey Diwan
Cast: Anamaria Vartolomei, Sandrine Bonnaire, Luàna Bajrami, Louise Chevillotte
lees recensie op cinema.nl

Deze film start met een inleiding van Ineke van der Vlugt,  werkzaam als programma manager anticonceptie & abortus bij Rutgers, het expertisecentrum in Nederland voor seksualiteit. Zij heeft veel kennis over abortus en gaat met name in op de huidige situatie in Nederland.  Er is beperkt tijd voor vragen en discussie over de film.

 

 

Het indrukwekkende L’événement van Audrey Diwan, winnaar van de Gouden Leeuw op het jongste filmfestival van Venetië, is gebaseerd op de gelijknamige autobiografische roman van de Franse schrijver Annie Ernaux.

★★★★ “Met een zeer overtuigende Anamaria Vartolomei” – NRC Handelsblad

★★★★ “Indrukwekkend verbeeld” – Trouw

★★★★ “Een veelomvattend, indrukwekkend drama” – de Volkskrant

Frankrijk, 1963. De briljante literatuurstudente Anne (een ijzersterke Anamaria Vartolomei) heeft een mooie toekomst voor zich. Maar de droom om haar studie af te maken en zich van haar sociale afkomst los te wrikken spat uiteen wanneer ze vaststelt dat ze zwanger is. Het ongewilde resultaat van een liefdesnacht met een jongen die zich niet geroepen voelt om samen met haar een kind op te voeden. Terwijl haar eindexamens naderen en haar buik dikker wordt moet Anne een besluit nemen, kiest ze voor een toekomst waarbij ze kan ontsnappen aan het lot van haar familie of voor een leven als alleenstaande moeder zonder diploma. Kiest ze voor abortus dan loopt ze kans in de gevangenis te belanden.

Voorstellingen

L'Evénement
wo 21 september
20:00
Met Inleiding