Skip to content

Diner + My Borrowed Heritage

Kijkwijzer rating: Alle Leeftijden

My Borrowed Heritage. Documentaire met live muziek

Een muzikale documentaire over de folklore van voormalig Joegoslavië.

Maker Efie Derksen neemt haar kijkers mee naar het rijke culturele erfgoed van dit deel van de wereld. Haar vader maakte muziek en haar moeder volksdanste. Door haar reizen naar Bosnië en Servië werd ze verliefd op de muziek en de dansen van deze landen. Deze professionele documentaire is via crowdfunding en eigen investeringen met filmprofessionals gemaakt en werd onder andere vertoond en enthousiast ontvangen in Culemborg.

Efie reisde met een kleine crew door Bosnië en Servië om de verhalen achter de folklore in beeld te brengen. Van oudere bergbewoners in klederdracht tot dansende kinderen in Belgrado. Van een maker van authentieke fluiten tot een muzikant op het Eurovisie Songfestival. In deze aanstekelijk documentaire staat de vraag ‘hoe de toekomst er voor de folklore van voormalig Joegoslavië uitziet’ centraal.

Werelddans-en zanggroep Kansensemble

Om in de stemming te komen treedt voor de film Werelddans-en zanggroep Kansensemble op met liederen en traditionele dansen. Guus van Kan heeft de groep opgericht en een groot repertoire opgebouwd met dansen, liederen en kostuums van over de hele wereld, maar met een voorliefde voor Servië, Kroatië en Bosnië.

Muzikanten zijn: Hans Derksen op accordeon, Gerwil Kusters op klarinet, Monique Lansdorp op viool en Wim Zuiderwijk op slagwerk.

|

2024

|

59 min

|

Reguliere voorstellingen

Regie

Cast

Voorstelling

Diner + My Borrowed Heritage
zaterdag 23 maart
18:00
 
Uitverkocht
Film + Maaltijd