Skip to content

De Acht Bergen

De Acht Bergen vertelt het verhaal van de bijzondere vriendschap tussen de stadse Pietro en Bruno; een jongen uit de bergen. In hun levenslange zoektocht naar geluk zwerft Pietro de wereld over terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg. Ondanks hun totaal verschillende levens, blijft de vriendschap uit hun kinderjaren ogenschijnlijk onverwoestbaar. Een film over liefde tussen mensen, eenzaamheid, houvast, familierelaties en verknochtheid aan een streek.

Kijkwijzer rating: Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Kijkwijzer rating: Grof taalgebruik

Deze film is gemaakt door het Belgische regie duo Charlotte Vandermeersch en Felix van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, Helaasheid der Dingen) en is een boekverfilming van de internationale, prijswinnende bestseller De Acht Bergen van Paolo Cognetto.

De film is een groot succes. In België gingen er al meer dan 125.000 bezoekers naar deze film. In Italië heeft de film al meer dan een half miljoen bezoekers getrokken en ook in Nederland gingen al meer dan 90.000 bezoekers u voor.

VPRO Cinema (★★★★) Melancholiek, bedachtzaam en ingetogen

de Volkskrant (★★★★) Intiem en meeslepend winterepos

NRC (★★★★) Voelt als meditatieve bergwandeling

Van zaterdag 11 t/m zondag 19 maart a.s. is het Boekenweek met het thema “Ik ben alles”. Bij de film ‘De acht bergen’ op vrijdag 17 maart is de Bibliotheek aanwezig met een mooie boekenpresentatie. Deze presentatie is voorafgaand aan de film en in de pauze te bezoeken.

Italië, België, Frankrijk

|

2023

|

147 min

|

drama

Regie

Felix van Groeningen, Charlotte Vandermeersch

Cast

Luca Marinelli, Allessandro Borghi, Filippo Timi, Elena Lieti, Elisabetta Mazzullo, Surakzhya Panta, Gualtiero Burzi, Elisa Zanotto

Voorstelling

De Acht Bergen
woensdag 22 maart
20:00
 
Uitverkocht