Skip to content

Gedenkwaardige avond bij LingeFilm met Quo Vadis Aida

Afgelopen 3 mei waren 55 bezoekers, voor de helft uitgenodigde veteranen en hun familie, te gast bij LingeFilm. Zij keken naar de uitermate indrukwekkende en beklemmende film Quo Vadis Aida. LingeFilm vertoonde deze film,  over de aanloop van de massamoord in Srebrenica, in het kader van de jaarlijkse dodenherdenking met als thema Lang leven met oorlog. Voorafgaand aan de film luisterden aanwezigen naar wethouders en locoburgemeester Rutgers Stappershoef en voormalig geestelijke verzorger Henk Fonteijn. Zoals gehoopt bleef het grootste deel van de bezoekers daarna nog lang napraten in de Pluk. Rutger Stappershoef benadrukte dat de gemeente West Betuwe de mannen en vrouwen die hun leven in de waagschaal stellen bij internationale vredesacties hoog acht en daarom de aanwezigheid van veteranen deze avond financieel mogelijk maakte. Hij gaf aan dat de gemeente bezig is om in juli een grootschalige bijeenkomst voor veteranen te organiseren. De presentatie van Henk Fonteijn, persoonlijk qua toon en inhoud, gaf een goed beeld wat het betekent om veteraan te zijn en sloot erg goed aan op de film.